Alege o pereche durabila. O pereche care sa reziste pe o perioada lunga incepe de la achizitionare. De vreme ce fabricile variaza in branduri, trebuie sa stii semnele durabilitatii care fac diferenta intre denimul care nu moare si cel care moare la prima spalare. Verifica interiorul blugilor, la capatul cracului pentru o cusatura colorata. Este un semn ca este denim tivuit. Facut din materiale de moda veche pentru a preveni ruperea, inca din 1969 insa nu se mai fabrica. Dar nu poti combate durabilitatea. De aceea blugii mai vintage tin mai mult decat cei noi. daca nu mai gasesti asa ceva, macar cauta dupa aceste semne: o pereche de blugi care tin sunt mai grei, pentru ca materialul este mai gros.
Spala-i pe pete mai intai. Blugii nu trebuie sa fie spalati in totalitate mereu. Uneori, curatatul unei pete poate alunga murdaria fara sa ii supui spalarii in totalitate. Asa fac si unii angajati ai brandului Levi. Alta metofa este sa pui alcool pe petele de la iarba.
Pentru a mentine culoarea, asigura-te ca apa e rece si denimul este intors pe dos. Daca deja si-au pierdut culoarea, spala-i data viitoare cu o pereche de culoare inchisa, care ies la spalat. Alt truc este sa adaugi 150 ml de otet la o spalare. Asta mentine protectia culorii.
Protejeaza-i de rupturi si de subtiere. Seteaza masina de spalat pentru rufe delicate, cand speli blugi. Pentru detergenti, cauta ceva non-abraziv, eco frinedly, care nu contin inalbitori. Daca observi gauri mici in blugi, pune petice rapid, pentru ca in timp se vor mari acele gauri.
Mentine marimea originala si dupa spalare. Dupa ce ii speli si sunt inca uzi, nu storsi, indreapta-le fiecare crac, pentru a veni exact ca cei expusi in magazine: drepti, fara cute. Cand se usuca, mentine-le forma pe un umeras.